Del 2 av vår serie..

Lisa Andrae delar med sig av vår senaste träff i helgen.

I lördags hade vi vår andra träff tillsammans med Vartofta Rid- och Körsällskap i vår trilogi om Hållbar häst och ridning.
Tina Linde -Hållbar hästutveckling berättade och visade hur hon genom tid, tålamod och konsekvent träning av den unga hästen ger den bra förutsättningar att utvecklas till en lugn, trygg och säker ridhäst.
Tina visade hur hon lärde in hästens grundkunskaper, stanna, backa, gå på en 2,5 år gammal blivande hopphäst som hon aldrig hanterat förut.
Sedan visade hon mer avancerade övningar på 4-åriga Euforia NG för att ge henne ökad kroppskännedom och balans.
Tina har arbetat med "Fia" sedan hon var 2,5 år och ridit in henne. Som avslutning visade hon hur hon förbereder en häst för inridning och hur hon arbetar den i alla gångarter.
Då fick 3-årige pigga spralliga Faustino visa vad han lärt sig i träning hos Tina. Vi var alla väldigt imponerade av Tinas lugna, lågmälda, vänliga och konsekventa sätt att möta hästarna och se hennes genomtänkta system för inlärning.
Hon berättade hela tiden vad hon gjorde och varför och vilken reaktion hon ville ha av hästen. Mycket pedagogiskt och många guldkorn att ta med hem.


312870601_1295216527915945_6335638262019634194_njpg