STYRELSEN, VALD VID ÅRSMÖTE 2022-03-12

Styrelsen nås alltid via mail sveforpre@gmail.com. Tveka inte att kontakta oss i styrelsen, vi finns här för dig!!  

INGELA EKELUND, ORDFÖRANDE

Hej hopp! Ingela Ekelund heter jag, och jag har ett förflutet som administrationschef och ekonomiansvarig och arbetar idag med ålderns rätt enbart på hemmaplan. Min man och jag, våra tre barn är utflugna, bor på vår älskade Klinga Gård utanför Klippan i nordvästra Skåne, med våra tre hingstar "Lilleman" Störtebekers Big Cracker, welsh, "Cobbe" Storhaugs Gwynfor, welsh cob och "Jack" Grandioso JAC, PRE samt hunden Hugo och stallkatterna Humle och Dumle.

Som er ordförande har jag ambitionen att tillsammans med styrelsen arbeta för att göra SVEPRE till en aktiv förening där du som medlem känner dig sedd, inkluderad och välkommen i gemenskapen runt våra PRE-hästar. Vi välkomnar alla som är intresserade av PRE och PRE Partbred och vill vara med i en glad förening med fokus på avsuttna och uppsuttna aktiviteter och informationsträffar runt våra svenska PRE-hästar.

SVEPRE är till för dig som älskar PRE och PRE Partbred! Vi i styrelsen har dig i fokus i vårt arbete, så varmt välkommen att höra av dig med tips, frågor, synpunkter och önskemål eller om du vill vara med i någon arbetsgrupp eller hjälpa till som funktionär!


LISA ANDRAE, SEKRETERARE

Hej!

Jag heter Lisa Andrae och bor med man och tre barn på en gård utanför Falköping i Västergötland. Där driver vi ett litet jordbruk med växtodling, maskinstation, och hästavel med tre PRE ston.
Jag driver också ett rådgivningsföretag med växtodlingsrådgivning till lantbrukare och där ingår också miljörådgivning till hästhållare.
Vi vill erbjuda riktigt fina PRE hästar uppfödda här i Sverige. Förutom PRE-hästarna finns också två travhästar på gården, ett avelssto och en valack som är enormt snäll och fyller många olika funktioner på gården.

Genom styrelsearbetet i SVEPRE hoppas jag kunna vara med och bidra till en god gemenskap och ökad kunskap om rasen bland alla oss som gillar PRE och PRE Partbred.


MARIE LENDIC, ORDINARIE LEDAMOT

Hej!
Jag heter Marie Lendic och köpte min första pre 2005 utan att veta något om denna fantastiska ras. I dag har jag 2st pre, padideh och Eclipes de pepino.

Min tanke med SVEPRE är att verka för en förening för alla som har ett starkt intresse för denna underbara ras. Det har ingen betydelse om du har lång erfarenhet eller bara är nyfiken!
Det viktiga är att vi har trevligt och kan utbyta erfarenheter.

Har du tankar, funderingar el frågor så tveka inte att höra av dig!


ANNIKA GUTERSTAM, ORDINARIE LEDAMOT

Jag bor i Alingsås på en gård med familjen och våra hästar.

Mest brinner jag för Akademisk/hollistisk ridkonst, ungefär som ”fitness för hästen” helt utom tävlan. Att träna med kapson är något av det mest utvecklande jag lärt mig, både som träningsform och att läsa av min häst men även att ha koll på min egen rörelse. Så roligt! Klaus Ferdinand Hempfling är den ”guru” som min grund är satt från och drömmen är att få träna för honom! .


MADELEINE HOLMSTRÖM, SUPPLEANT 

Har haft häst sedan början av 80-talet. Dom 5 senaste åren 1 PRE som jag nu har sålt. Är sedan 12/1 utan häst. Kanske det blir en ny någon gång i framtiden. Har Jack Russell Terrier: Maja Zanna och Betty.


ÅSA JERRE, ORDINARIE LEDAMOT

MALIN SKARIN, KASSÖR

Jag och bor i Knivsta strax utanför Uppsala med min familj.
Har en PRE valack på 8 år, vi håller på med allt från WE till frihetsdressyr och hoppas kunna komma ut och tävla lite så småningom.  
Har ni några frågor eller om ni bor i närheten och är nyfikna på PRE hästen så är ni varmt välkomna att komma och hälsa på oss.
Nås lättast via mail på malin_skarin@hotmail.com.