Sista träffen i trilogin

Lisa delar med sig av den sista träffen.. 

I lördags hade vi den tredje och sista träffen om hållbar häst och ridning tillsammans med Vartofta Rid- och körsällskap. Denna gången var det Pernilla Olaussons tur.
Hon är legitimerad fysioterapeut och brinner för att hjälpa ryttare och häst att hitta till en balanserad hållbar ridning.
Pernilla höll en väldigt intressant föreläsning om vad balans är och hur vi som ryttare genom ökad kroppskännedom kan hitta en bättre känsla i ridningen och lättare hitta till en bra
balans. Målsättningen är att vara "tyst" i förhållande till hästen och kunna inverka med lätta hjälper. Pernilla liknade det vid att prata med hästen i enrum istället för i en högljudd bar full med olika intryck. Vi fick göra lite olika övningar med våra egna kroppar och känna på skillnaden när man aktiverar sin egen hållningsmuskulatur istället för att använda de stora musklerna som lätt skapar spänningar. En riktig ögonöppnare!

Träffen avslutades med att vi fick se Pernilla instruera Camilla Dahlgren med sin 13-årige PRE Cazandro. Väldigt spännande att se Pernillas instruktioner ge direkt effekt när Camilla omsatte dessa i handling och hittade till en fin balans tillsammans med sin häst. En riktigt inspirerande träff precis som de med Annelie Hellström och Tina Linde.

Vi är enormt glada och tacksamma över att vi haft möjlighet att ordna dessa träffar tillsammans med VRKS på deras fina anläggning. Uppslutningen och stämningen har varit väldigt god och vi hoppas att detta är något vi kan göra igen.

Vi vill tacka alla som varit inblandade på olika sätt med att ordna och genomföra dessa träffar. Vi vill också tacka vår huvudsponsor Sveland som skänkt gåvor till vårt lotteri och haft ett särskilt försäkringserbjudande i samband med träffarna. Vi tackar också övriga sponsorer bl.a. Hööks och Länsförsäkringar. Nu har vi fått väldigt mycket att fundera över och ta med oss hem och öva på tillsammans med våra hästar därhemma.


315246746_1311306879640243_7122023319137505665_njpg