Trilogi med träffar/clinics med det viktiga temat ”Hållbar häst och ridning

Hej alla 

Vi har den stora glädjen att i samverkan med Vartofta Rid- och körsällskap strax utanför Falköping i Västergötland, ordna en trilogi med träffar/clinics med det viktiga temat ”Hållbar häst och ridning”. I tre delar lär vi oss mer om hur vi genom träning och hantering av hästen och oss själva som ryttare kan bidra till en god hållbarhet och ett glädjefyllt liv tillsammans . I del ett kommer vi att få lära oss mer om hästens rörelsemönster och hur vi kan förebygga skador med hjälp av en uppbyggande träning av hästen. I del två lär vi oss mer om hur vi kan hantera hästen på ett säkert och hållbart sätt. Hur vi rider in en häst eller påbörjar träning av en ny häst för att få den lydig och samarbetsvillig och lär sig använda sin kropp rätt från början. I del tre lär vi oss mer om oss själva och hur vi med vår egen balans och kroppskännedom tillsammans med känslan för hästens kropp kan hitta till en ridning i balans.

Boka in följande datum:
Lördagen den 8/10 kl. 13-17 Del 1. Hållbar häst med leg. Vet. Annelie Hellström, Nolberga Veterinärpraktik i Hjo www.nolbergavet.se och mait.se. Annelie arbetar med förebyggande fysioterapi för en hållbar häst. Hon var med i en artikel i senaste Ridsport nr14, 26 augusti. Hon kommer i en föreläsning som varvas med clinic berätta om och visa oss hästens rörelsemönster och hur vi kan träna förebyggande för att undvika skador. Vi kommer att få se två olika hästars rörelsemönster varvat med teori.

Lördagen den 22/10 kl. 13-16 Del 2. Unghästutbildare Tina Linde, Hållbar Hästutveckling (tinalinde.com). Tina har ett system för träning av häst som ger en lydig och samarbetsvillig häst och därmed även en säkrare häst. Hon lämnar inget åt slumpen utan lär hästen att hitta sin balans och använda sin kropp rätt från början, oavsett om det är en ung eller äldre häst. Hon lär hästen vad vi förväntar oss av den på ett mjukt och individanpassat sätt. Vi tar med olika hästar som Tina får berätta om hur hon arbetar med och visa övningar på.

Lördagen den 12/11 kl. 13-16 Del 3. Leg fysioterapeut Pernilla Olausson, Skogsgårdens Veterinär och Rehab. http://skogsgarden-timmele.com Pernilla har i över 20 år hjälpt ryttare till en större förståelse och känsla för sin kropp och rörelseförmåga - både i vardagen och till häst. Hon jobbar också med rehabilitering av skadade hästar och hur ryttare och häst kan jobba vidare tillsammans mot en god gemensam hälsa. Hon kommer att hålla ett teoripass, övningar för oss ryttare och vi kommer ha ett uppsuttet ekipage som får rida för Pernilla där vi får olika tips.
Vi återkommer med mer detaljerad info kring träffarna och hoppas att få träffa så många av er som möjligt. För de av er som stannar över natt ordnar vi gärna gemensam middag så vi kan prata vidare och lära känna varandra bättre!

Mer info kommer inom kort

Välkomna!
Styrelsen för SVEPRE