GRANDIOSO JAC

Född 2016, 163cm, skimmel
e Grandioso de Nadales u Fedra VI ue Napoleon II
Grandioso JAC importerades till Sverige hösten 2020. Han har en klassiskt vänlig PRE-mentalitet, vänlig, kontaktsökande, intelligent, arbetsvillig och vill vara till lags. Även exteriört råder det ingen tvekan om att Grandioso JAC är en klassisk PRE men av modernt snitt, elegant och med hingstkaraktär. Hästen är rörlig och uttrycksfull med god förmåga både till samling och längning.

På fädernet  finns Grandioso Nadales , en fadershingst med höga avelsindex som använts flitigt och framgångsrikt i avel. Man skulle kunna tro att det är farfadern  Remache som ligger bakom Grandioso Nadales höga avelsindextal, men det är snarare Grandioso Nadales starka möderne med genomgående mycket höga indextal  som slår igenom, ex vis har Grandioso JACs farmors mor Cuatera ett starkt avelsindex både för morfogi och dressyr. Grandioso Nadales representerar blodslinjerna Marin Garcia, Yeguada Militar och F Lazo Dias .

Även Grandioso JACs mödernelinje med Camacho Benitez, Lovera, Daza, Terry och Yeguada Militar är genetiskt starkt med fyra ston i rakt nedstigande led med höga och mycket höga indextal.  

Grandioso JAC är själv ännu oprövad i avel. Hans avelsindex är väl över 100 med hög statistisk säkerhet.
Grandioso JAC är av mindre modell och kan därför med fördel användas till större ston. Grandioso JAC passar alldeles utmärkt när man önskar avla på rastyp, utomordentligt trevlig mentalitet och harmoni.

Grandioso JAC är tillgänglig för avel via fryst semin TAI.

Varmt välkomna med frågor eller förfrågan!
linga Hingststation
Ingela Ekelund
ingela @ klinga.se     073-2013033